Posted on

Starbucks részvény osztalék

starbucks részvény

A Starbucks pénteken adott ki egy közleményt a befektetőknek a jelenlegi koronavírus okozta helyzetre reagálva.

Jó hír a részvény tulajdonosoknak, hogy a Starbucks nem fogja csökkenteni az osztalékot, a következő negyedéves osztalék kifizetése májusban lesz. Valószínűsítik tehát, hogy az üzletmenetük vissza fog térni a járvány előtti szintre.

A Starbucks bevételének 10-15%-a Kínából jön, ahol először volt érezhető a vírus hatása. Február közepén a heti eladások 90%-al csökkentek. Viszont most már a Kínában lévő Starbucks kávézók 95%-a újra nyitva van, még ha csökkentett nyitvatartási órákkal is.

A menedzsment optimista, és szerintük a kínai bevételek helyre fognak állni a következő két negyedévben.

A Starbucks bevételeinkek 70%-a az USA-ból, Kanadából és Latin-Amerikából származik. Az első negyedéves növekedés március 11-ig bezárólag 8% volt, ami négy éve a legnagyobb növekedés amit a Starbucks produkálni tudott.

Március 21-től viszont többnyire átállt a drive-thru és házhozszállításra. Ez azt jelenti, hogy a korlátozások és a járvány ellenére a Starbucks továbbra is tud valamennyi bevételt termelni, és ez támogatja az osztalék kifizetését.

Ha ezen a linken keresztül nyitsz Interactive Brokers számlát, akkor 1000 dollár értékig ingyen kapsz részvényeket: https://bit.ly/3q0qy5K